de toneelcentrale
toneeluitgeverij
logo2.jpg

Inclusief Ontbijt
de Rooy, Karin & Hessing, Martin

Catalogus nummer: 6795
Aantal dames: 8
Aantal heren: 3
Genre: blijspelen / komedies
avondvullend

'Inclusief Ontbijt' is een moderne tragikomedie, met eigentijdse verwikkelingen waarin een ieder zich kan herkennen. We nemen u mee naar de laatste ochtend van een (kerst) arrangement in een klein hotel. Alle gasten genieten van het laatste ontbijt alvorens ze weer naar huis gaan. Tijdens de feestdagen is de deksel goed op de pot blijven zitten, maar deze ochtend klapt hij er af...'Inclusief Ontbijt' is geschreven door 2 leden van Toneelgezelschap ODI uit Almere. De voorstellingen, in januari 2006, werden door zowel publiek als de media met veel sukses ontvangen.Wij raden u aan een kijkje te nemen op de website van ODI,www.odi-toneel.nl . Daar vindt u o.a. een uitgebreide reportage van Omroep Flevoland.

Personen:Anna, eenzaam in haar huwelijk, eenzaam als moeder, en nu dreigend eenzaam na het vertrek van haar kinderen die de wijde wereld in trekken. Ze hebben haar eindelijk door. Wat moet ze nou?

Mevrouw de Groot, die eenzaam werd na de dood van haar ouders in de oorlog. Had vervangende veiligheid gevonden bij haar vondelingouders en huwelijk, nu weer face to face met zichzelf na de dood van haar man. Dementeert ze, of heeft het leven haar bij de kraag?

Arnold, zoon van Mevrouw de Groot, kan hij de zorg voor zijn demente moeder volhouden of kiest hij voor zichzelf?

Frederique en Charlotte, twee vriendinnen die samen de uitdaging aan gaan als eigenaars van het hotel.

Louise en Henri, vluchtend voor hetgeen het leven ze niet heeft gebracht, zekerheid, zoekend in welk vorm van relatie dan ook, als die maar geen eisen aan je stelt! Blijven zij bij elkaar?

Betty en Ursula, twee net gescheiden vrouwen veilig in hun wereld van uitgaan, consumeren en origami vieren hun pas verworven vrijheid luidruchtig.

Alexia en Felix, getekend voor het leven, door het ontbreken van een vader die hen nooit vaderliefde heeft gegeven en een moeder die meer bezig was met haar doelen in het leven dan met haar gezin. Waar komen zij terecht?NAAR MIJN ZICHTZENDING>