de toneelcentrale
toneeluitgeverij
logo2.jpg

Al de dagen van ons leven
Mirjam Bosveld

Catalogus nummer: 7466
Aantal dames: 7
Aantal heren: 5
Genre: blijspelen / komedies
avondvullend

een relatiekomedie op het scherp van de snede. 

 “Ik aanvaard je als mijn vrouw
en ik beloof je trouw te blijven
in goede en kwade dagen,
in armoede en rijkdom,
in ziekte en gezondheid.
Ik wil je liefhebben en waarderen
al de dagen van ons leven.”

Merel en Mark gaan trouwen. Ze hebben hun naaste familie en vrienden uitgenodigd voor twee overnachtingen op feestlocatie ‘het Burchthotel’, waar gastvrouw Aafke hen ontvangt en bijstaat.
Merel verheugt zich erg op de mooiste dag van haar leven, die door haar vriendin Babet tot in de puntjes is voorbereid. Maar ze is ook heel nerveus, er kan van alles misgaan. Haar moeder Hanneke is bijvoorbeeld nog steeds woedend op haar vader, die haar heeft verlaten en met zijn nieuwe vriendin naar Frankrijk is vertrokken. Ook al heeft ze inmiddels zelf een nieuwe partner, Bert. Haar ouders gaan elkaar op de bruiloft voor het eerst sinds lange tijd weer zien en Merel betwijfelt of haar moeder zich zal weten te beheersen. Haar oma Johanna doet vanuit haar rolstoel d’r best om Hanneke in toom te houden, als Bert haar tenminste niet ergens  is vergeten mee te nemen.
Van Mark’s vader is het maar de vraag of hij komt. Hij vindt het huwelijk een onzalig idee, alle geloof in eeuwige trouw is hem ontnomen toen zijn vrouw de benen nam en hem met de kleine Mark achterliet.
Hoewel hij dus geen best voorbeeld heeft gehad, is Mark vast voornemens de huwelijksgelofte tegen Merel uit te spreken. Zijn trouwe vriend Sjoerd zal er tegen wil en dank getuige van zijn: heimelijk voelt hij meer voor Merel dan handig is. Daarbij heeft de ervaring op Mark’s vrijgezellenfeest hem onlangs geleerd dat Mark moeite heeft zich aan zijn voorgenomen beloftes te houden. Vooral als die ervaring Cynthia heet, en juist zij komt graag langs om iedereen daaraan te herinneren…

Het eerste toneelstuk van Mirjam Bosveld en wat voor één.....!!
Publiek en pers waren laaiend enthousiast na de eerste  voorstellingen in maart 2013.
Rake typeringen, leuke vondsten, een vlotte goed ‘gebekte’ tekst en een scenario waarbij je je geen moment hoeft te vervelen.
  NAAR MIJN ZICHTZENDING>