de toneelcentrale
toneeluitgeverij
logo2.jpg

Blauwe Bruiden en Vurige Vrouwen
Peter Aten

Catalogus nummer: 8100
Aantal dames: 3
Genre: blijspelen / komedies
avondvullend

Blauwe Bruiden: De vrijgezelle zusters Door, Door en Door bewonen het ouderlijk huis in het afgelegen dorpje Weerniks. Ze hebben het goed met elkaar en verwachten niet dat er ooit iets zal veranderen. Tot één van hen een zwijgzame man vindt op het dorpsplein en deze naast de droogmolen in de bijkeuken zet. Vanaf dat moment ligt de hormoonhuishouding van de oude vrijsters danig overhoop.

Vurige Vrouwen: In het plaatsje Kromme Wodijk wordt de brandweerkazerne bedreigd met sluiting. Na weken van bezetting haken de brandweermannen af. Hun vrouwen laten het er echter niet bij zitten. Na onenigheid over de te volgen koers blijven drie vrouwen over: Wobbetien, Ellefien en Femmegien. Met ludieke acties op hun eigen Youtube-kanaal hopen zij de sloop van de kazerne te voorkomen. Maar behalve hun strijd tegen de gemeente hebben ze zelf ook het nodige uit te vechten.


Twee komedies over drie vrouwen, die te maken krijgen met de dreiging van veranderende omstandigheden. Te spelen als avondvullend tweeluik of als aparte één-akters.NAAR MIJN ZICHTZENDING>