de toneelcentrale
toneeluitgeverij
logo2.jpg

Spelen met vuurwerk
Max Andrea

Catalogus nummer: 8168
Aantal dames: 4
Aantal heren: 4
Genre: blijspelen / komedies
avondvullend

Bert is een vervelende, egoïstische vent. Alles in huize Duif draait om hem en zijn bedrijf, een handel in vuurwerk. Tanja, zijn trouwe vrouw en ook Berry en Petra, hun twee nog thuiswonende kinderen, zijn voor hem van ondergeschikt belang.
Bij thuiskomst van een zakenreis, blijkt hij tegen zijn zin, maar wel door eigen schuld, gekozen als fractieleider van een door hem gehate, populistische partij. Dit tot woede van zijn zoon.
Bovendien duiken er thuis plotseling een paar geheime amoureuze relaties op, die nu wel eens spijkers met koppen willen slaan.
Verder loopt zijn vader, net zo dominant als hijzelf, weg bij een Woongroep voor ouderen. Hij zoekt onderdak bij Bert. Dan zijn de rapen helemaal gaar! Goedgebekte Opa ziet “de grote zakenman” namelijk nog altijd als een snotneus, die alleen maar met vuurwerk kan spelen.
Het wereldje van Bert dreigt steeds meer in elkaar te storten….

Dit toneelstuk is een moderne hertaling van doldwaze blijspel “Bloemen in de zon” van Max Andrea. Niet alleen de tekst hiervan is geactualiseerd, maar ook het plot is aangepast aan onze tijd. Kortom: wederom een geslaagde bewerking van het succesvolle auteursduo Mimi en Peter van Waterschoot van der Gracht, die inmiddels een imposante staat van dienst en oeuvre hebben opgebouwd.NAAR MIJN ZICHTZENDING>