de toneelcentrale
toneeluitgeverij
logo2.jpg

Brandt
Kragt, Marcel

Catalogus nummer: 8302
Aantal dames: 1
Aantal heren: 4
Genre: toneelspelen
avondvullend

‘Brandt’ is een familiedrama in twee bedrijven. In het eerste deel aanschouwen we het weerzien van drie volwassen broers in de woonkamer van hun afgebrande ouderlijk huis. Tussen de verkoolde resten van het meubilair worden herinneringen opgehaald aan een verre van zorgeloze jeugd. Al snel blijkt dat de broers, ieder op hun eigen manier, nog steeds kampen met vraagstukken uit hun kinderjaren. Dan gebeurt er iets dat het beeld, dat de broers van hun ouders hebben, drastisch verandert…
In het tweede deel van ‘Brandt’ heeft de uitgebrande woonkamer plaatsgemaakt voor een keurig interieur. We zijn thuis bij de middelste broer, een schrijver, die zijn twee broers en zus ontvangt om hen te bekennen dat hij een toneelstuk over het gezin heeft geschreven. Dit toneelstuk speelt zich af in de afgebrande woning van hun bejaarde moeder en onthult een goed bewaard familiegeheim. Er ontstaat een hevige discussie over de opvoering van dit stuk, deze wordt echter verstoord door een telefoontje. Er is brand!
In ‘Brandt’ lopen werkelijkheid en fantasie door elkaar. ‘Brandt’ is een toneelstuk in een toneelstuk, het eindigt waar het begint: met een grote brand. 

 

 
NAAR MIJN ZICHTZENDING>