de toneelcentrale
toneeluitgeverij
logo2.jpg

Verwarringen (Confusions)
Ayckbourn, Alan

Catalogus nummer: 1186
Aantal dames: 2
Aantal heren: 3
Genre: blijspelen / komedies
avondvullend

zeer variabele bezetting

'Verwarringen' is het meest gespeelde stuk van "the master of comedy" Alan Ayckbourn. Het bestaat uit vijf eenakters waardoor een zeer variabele bezetting mogelijk is.

MOEDERFIGUUR Deze eenakter gaat over een jonge moeder, Lucy, afgestompt en constant met de kinderen in de weer; ze krijgt haar buren op bezoek.

GEZELLIG SAMEN EEN BORRELTJE Lucy's echtgenoot Harry, op zakenreis, is op de versiertoer in de bar van een hotel. Hij is niet erg suksesvol.

TUSSEN DE HAPPEN DOOR Twee echtparen, één van middelbare leeftijd en één jong stel, dineren in een restaurant. Ze zouden elkaar het liefst ontwijken, maar ze hebben met elkaar te maken.

HET LIEFDADIGHEIDSFEEST Deze eenakter toont hoe het kan toegaan en hoe alles kan misgaan in een theetent op een liefda digheidsfeest.

EEN PRAATJE IN HET PARK Vijf mensen op banken in een park. Ze zijn in zichzelf opgesloten. Karakters: Beryl, jong meisje met een emotioneel karakter. Charles, zakenman van middelbare leeftijd. Doreen, slordig geklede vrouw van middelbareleeftijd. Ernest, jongeman die de indruk maakt gedesillusioneerd te zijn. Arthur, vogelachtige man in lange regenjas. Is uit op een praatje met iemand.

De eenaktes zijn ook afzonderlijk verkrijgbaar

Meer info Alan AyckbournNAAR MIJN ZICHTZENDING>