de toneelcentrale
toneeluitgeverij
logo2.jpg

DIRECT CONTACT OF GRATIS REPERTOIRE ADVIES? MAIL ONS OF BEL (0182-512726) ONS MET UW WENSEN!

LET OP: DOOR EEN TECHNISCHE STORING FUNCTIONEERT ONS ZICHTFORMULIER NIET, GELIEVE UW ZICHTZENDING DIRECT AAN ONS TE MAILEN OF BEL ONS (0182-512726). EXCUSES VOOR HET ONGEMAK! 

Heeft u de titel gevonden die u zocht? Voeg deze dan toe als zichtzending. 
Als uw zending compleet is gaat u naar 'mijn zichtzending' om de verzending er van af te ronden.Onsmakelijk verbonden
Anne Marie Boorsma

Catalogus nummer: 7230
Aantal dames: 7
Aantal heren: 4
Genre: blijspelen / komedies
avondvullend

of 6 dames
    3 heren

tragikomedie

Dit tragikomische toneelstuk, bestaande uit 4 bedrijven en een epiloog, gaat over de ziekte en de dood van een man en vertelt hoe de omgeving daarop reageert of juist niet reageert. Het is een stuk over relaties, verlies, eenzaamheid, communicatie, miscommunicatie, schijn, werkelijkheid, hoop, wanhoop en verder nog vele menselijke tekortkomingen. In het licht van ziekte, dood en lijden is er geen ontkomen meer aan: kromme verhoudingen worden blootgelegd, wat weer leidt tot het doen uitkomen van een verzwegen familiedrama uit een ver verleden. Je zou verwachten dat de behartiging van de zieke man centraal staat, maar dat is dus niet het geval! Iedereen is met zich zelf bezig en dat wordt door de gespannen situatie alleen maar erger. Dat ellende en verdriet ook iets moois zouden kunnen opleveren: de versterking van familiebanden bijvoorbeeld, of het liefdevol troost zoeken bij elkaar, dat is een illusie in dit stuk. En toch, zonder dat het ooit uitgesproken wordt, alleen soms flink merkbaar, roept, nee schreeuwt iedereen op zijn eigen onhandige, soms bijzonder boertige wijze, naar het o zo bekende: liefde, aandacht en erkenning. Jammer, jammer, jammer, dat dat dus maar niet lukken wil!

Anne Marie Boorsma heeft het stuk geschreven met de achtergrondgedachte dat er iets fundamenteels mis is met de wijze waarop we met elkaar omgaan, en we in crisissituaties er meestal echt alleen voor staan. ‘Onsmakelijk Verbonden’, hoe bizar ook, is uit het leven gegrepen. Boorsma liet zich inspireren door goed te kijken en te luisteren naar de mensen om haar heen;  voor haar liggen de dialogen ‘op straat’. 

De schrijfster (1958) is kunsthistorica, docente en journalist, ‘Onsmakelijk Verbonden’ is haar eerste toneelstuk.

NAAR MIJN ZICHTZENDING