de toneelcentrale
toneeluitgeverij
logo2.jpg

DIRECT CONTACT OF GRATIS REPERTOIRE ADVIES? MAIL ONS OF BEL (0182-512726) ONS MET UW WENSEN!

Heeft u de titel gevonden die u zocht? Voeg deze dan toe als zichtzending. 
Als uw zending compleet is gaat u naar 'mijn zichtzending' om de verzending er van af te ronden.Sherlock Holmes en de hond van de Baskervilles
Lex Passchier

Catalogus nummer: 7319
Aantal dames: 1
Aantal heren: 4
Genre: thrillers
avondvullend

naar de roman van: Sir Arthur Conan Doyle.

Het Thriller Theater bracht in het seizoen 2010/2011 de beroemdste detectiveheld aller tijden in de Nederlandse theaters.

De hulp van Sherlock Holmes en zijn trouwe assistent dokter Watson wordt ingeroepen vanwege een eeuwenoude legende over een monsterachtige hond. Het spookachtige beest maakt de heide van Dartmoor onveilig en lijkt het voorzien te hebben op de familie Baskerville. Lukt het Holmes en Watson het geheim van de hond te ontrafelen?


Gebaseerd op de klassieker van Arthur Conan Doyle brengt dit stuk de sfeer, de humor, maar bovenal de suspense die men met Sherlock Holmes associeert: het mistige Londen aan het einde van de 19e eeuw, de ijdelheid van de geniale detective en tal van angstaanjagende gebeurtenissen waar alleen een bovennatuurlijke verklaring voor lijkt te zijn.


Tegelijkertijd vertelt deze voorstelling een verhaal over acteren en over de kracht van suggestie. Het stuk speelt zich namelijk af in het hedendaagse Engeland, waar een groep bevriende acteurs op een avond besluit het beroemdste verhaal van Sherlock Holmes na te spelen.


Personages:

4 mannen en 1 vrouw spelen:

Philip/Sherlock Holmes/Mr.Barrymore
Fred/Watson
Tom/Mortimer/Stapleton
Angela/Mrs Barrymore/Beryl Stapleton
Timothy/Sir Henry Baskerville


Over de auteur:

Lex Passchier speelde jarenlang als acteur op televisie en in het theater. Hij studeerde Nederlands, Cultuurwetenschappen en voltooide met een scriptie over Alfred Hitchcock in 2002 uiteindelijk de opleiding Theater-, Film- en Televisiewetenschap aan de Universiteit van Utrecht. Aansluitend werkte hij zeven jaar bij Endemol Drama als script-editor en scenarioschrijver van series als 'Spangen', 'Baantjer', 'Grijpstra & De Gier', 'Gooische Vrouwen', 'We gaan nog niet naar huis', 'Julia's Tango' en 'Goede Tijden, Slechte Tijden'. In 2003 richtte hij Het Thriller Theater op, met als doel de klassieke toneelthriller terug te brengen in de Nederlandse theaters. Sindsdien produceerde hij de voorstellingen ‘En toen waren er nog maar…’, ‘Moordspel’, ‘Arsenicum en oude kant’, ‘De vrouw in het zwart’, ‘De Spooktrein’, ‘Sherlock Holmes en de hond van de Baskervilles’ en ‘Paul Vlaanderen en het mysterie van de verzonnen dood’. Al deze titels zijn bij De Toneelcentrale verkrijgbaar.

Voor veel meer informatie: klik op:  www.thrillertheater.nl

Het Thriller Theater is in 2003 opgericht met als doel de klassieke toneelthriller terug te brengen in de Nederlandse theaters en de vele varianten die dit genre rijk is te laten zien, zoals de whodunnit, de psychologische thriller, de suspense-komedie en het spookverhaal.
 

NAAR MIJN ZICHTZENDING