de toneelcentrale
toneeluitgeverij
logo2.jpg

DIRECT CONTACT OF GRATIS REPERTOIRE ADVIES? MAIL ONS OF BEL (0182-512726) ONS MET UW WENSEN!

Heeft u de titel gevonden die u zocht? Voeg deze dan toe als zichtzending. 
Als uw zending compleet is gaat u naar 'mijn zichtzending' om de verzending er van af te ronden.Een heerlijk dagje naar het strand
Arend Smits

Catalogus nummer: 7418
Aantal dames: 5
Aantal heren: 7
Genre: blijspelen / komedies
avondvullend

Dit stuk is ook geschikt voor verenigingen die in dialect willen spelen.

Het is een mooie dag en Kees en Martha Loos, hun zoon Harry en dochter Katja hebben besloten een dagje naar het strand te gaan. De vader van Kees, die bij hen inwoont, gaat ook mee.
Buurman Bas Groot slaat het inladen van de bagage in de auto gade en is blij dat hij niet naar het strand hoeft. Met heet weer in de file richting de kust vindt hij maar niets. Zijn vrouw Jannie denkt daar anders over en zoekt bovendien een manier om hun dochter Nellie aan Harry te koppelen. Een dagje strand kan daarbij misschien helpen. Dus besluit Jannie dat ook het gezin Groot naar het strand gaat. Dit zeer tegen de zin van Bas in. Het vertrek van beide gezinnen gaat niet zonder slag of stoot. Al voordat er weggereden kan worden, is er het nodige oponthoud, onder andere veroorzaakt door agent Beentjes, die tijdens zijn dienstronde langskomt en erop toeziet dat het inladen van de auto volgens de voorschriften gebeurt. Aangezien Beentjes die middag vrij heeft, haalt Katja hem over om ook naar het strand te komen.
Eenmaal op het strand aangekomen, blijkt het erg druk te zijn. Er is nog net een plekje vrij, maar ze zitten wel pal naast het Duitse echtpaar Heidi en Heinz Fleischbein. En Duitsers, daar hebben sommige gezinsleden het niet zo op. En of dat nog niet genoeg is, worden de strandgangers met enige regelmaat lastig gevallen door de Braziliaanse kokosnootverkoper Paco Romero, die hen – behalve kokos – allerlei koopwaar van duistere komaf probeert aan te smeren.

NAAR MIJN ZICHTZENDING