de toneelcentrale
toneeluitgeverij
logo2.jpg

DIRECT CONTACT OF GRATIS REPERTOIRE ADVIES? MAIL ONS OF BEL (0182-512726) ONS MET UW WENSEN!

Heeft u de titel gevonden die u zocht? Voeg deze dan toe als zichtzending. 
Als uw zending compleet is gaat u naar 'mijn zichtzending' om de verzending er van af te ronden.Platform 13
Jan de Wilde

Catalogus nummer: 7457
Aantal dames: 3
Aantal heren: 4
Genre: blijspelen / komedies
avondvullend

tragikomedie

Het verlaten perron van een oud spoorstation vormt het decor voor een ontmoeting tussen een willekeurige groep gestrande reizigers.                                                               
Een hoge militair, een geestelijke en een jonge kunstschilder, een oude dame en een jonge moslima vormen het bonte gezelschap dat ongewild een tijd met elkaar moet zien op te trekken.
Verwondering over de geheimzinnige locatie, onderlinge misverstanden en de  toevallige confrontatie met realiteit en illusie binnen de context van verleden, heden en toekomst houden de groep een nacht lang bezig.
Het onverwachte en grillige avontuur, dat zich binnen deze complexe situatie ontwikkelt, is in snelle en verrassende scènes en compacte dialogen vorm gegeven. Mede door de ontmoeting met de bizarre medewerkers van de “Zaak”, een raadselachtig facilitair instituut aan de grens , heeft deze toneeltekst alles wat nodig is om er geestig maar ook zeer spannend toneel van te maken!
Platform 13 heeft bovendien wel iets van een kleine en elegante tragikomedie die, met een verrassende kijk op het leven en het onontkoombare definitieve einde van iedere mens, de toeschouwers zeker stof tot nadenken zal geven.                                                                                                                                                          


Dit stuk kan worden gespeeld in een sober decor waarbinnen drie dames en vier heren met behulp van de juiste costumering, licht en geluid een bijzondere voorstelling kunnen realiseren. Tekst en plot, maar ook het uitgesproken profiel van de diverse karakters en het bijbehorende fysieke acteren bieden uitstekende uitgangspunten voor het maken van bijzonder en kleurrijk theater. Het karakter van dit stuk werd door een kritische lezer omschreven als: bizar, mysterieus, surrealistisch, spannend en geestig!                                   Kortom, optimale condities voor boeiend toneel waarmee veel gezelschappen de reeks van blijspel en klucht een keer kunnen onderbreken.                                                                           

Platform 13, inspirerend beeld van gewone mensen in een uiterst ongewone situatie.
Hoog tijd dus om dit verrassende toneelstuk op de planken te zetten!

NAAR MIJN ZICHTZENDING