VERZENDEN & RETOURNEREN

VERZENDEN

Voor het verzenden van onze post maken wij gebruik van PostNL. En nee, wij zijn niet blij met PostNL, maar zien het als een noodzakelijk kwaad tot wij onze goederen en diensten digitaal kunnen aanbieden. Echter, om een toneelwerk digitaal aan te mogen bieden hebben wij de toestemming nodig van rechthebbenden. Voor moderne uitgaven is dat niet zo'n probleem, maar als een uitgave ouder is dan tien jaar, en zeker in het geval van een oorspronkelijk buitenlands toneelstuk, waarbij je van doen hebt met meerdere rechthebbenden (eventueel erven van auteur, productiemaatschappij, agentschap, bewerker, vertaler, etc.) ligt dat vele malen complexer.

PostNL dus. Wij maken gebruik van brievenbuspakketten en postpakketten, omdat daar een trackingnummer te koppelen is. Die mailen wij u toe als wij de zichtzending/bestelling aan u verzonden hebben.

Verzending duurt 3 tot 5 werkdagen, maar duurt in vakanties (zie OPENINGSTIJDEN) langer. Neem in geval van spoed contact met ons op via een Messenger-bericht op onze Facebook-pagina.

 

RETOURNEREN

Zichtzendingen kunnen GRATIS geretourneerd worden aan ons antwoordnummer. Daarom zijn onze zichtkosten in vergelijking met onze concullega's twee keer zo hoog. Echter, wij hanteren voor hetzelfde geld ook een ruime zichttermijn van 8 weken (te verlengen met nog eens 8 weken) en een gratis nazendservice (als een titel niet voorradig was). En bovendien, omdat wij een zichtzending zien als een middel tot een doel, laten we de zichtkosten van een zichtzending vervallen als u uit die zichtzending ook bestelt.

Conform onze ALGEMENE VOORWAARDEN is een zichtzending een dienst, die op uw expliciet verzoek binnen de herroepingstermijn wordt uitgevoerd (nogal logisch) en waarbij u - met het akkoord gaan met die algemene voorwaarden - uitdrukkelijk verklaart met dat verzoek definitief van uw herroepingsrecht af te zien.

Eenmaal voor rekening geleverde toneelwerken nemen wij evenmin terug. Bestellingen worden qua aantal, formaat (A5 of A4) en uitvoering (regie en binding) speciaal voor u vervaardigd, omdat wij geen voorraden meer hanteren. Onze bestellingen vormen dan ook een uitzondering op het herroepingsrecht (zie onze ALGEMENE VOORWAARDEN) en kunnen derhalve niet geretourneerd worden.

Evenmin geldt het herroepingsrecht voor betaalde 'royalties' (auteursrechtelijke vergoeding om een toneelwerk op/uit te mogen voeren) als die reeds aan rechthebbenden zijn uitbetaald. Wij spannen ons in om door ons ontvangen 'royalties' gedurende de herroepingstermijn in bewaring te houden, opdat een eventuele restitutie op grond van herroeping mogelijk is, maar kunnen verplicht zijn om die ontvangen 'royalties' binnen die herroepingstermijn aan (buitenlandse) rechthebbenden uit te betalen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »