STAP 1: ZICHTZENDING OF BESTELLING

 

Bepaal eerst wat u wil: een zichtzending (om teksten 8 weken op zicht te krijgen, waaruit u dan een keuze maakt om te gaan spelen) of een bestelling (u koopt tekstmanuscripten aan om het toneelstuk op te gaan voeren).

 

ZICHTZENDING

U kunt maximaal 16 tekstmanuscripten per zichtzending lenen (en maximaal 3 per titel). De uitleentermijn is 8 weken, op verzoek te verlengen tot maximaal 16 weken. Na verloop van die termijn dient de gehele zichtzending geretourneerd te worden. Het terugsturen is gratis als u het voorgeadresseerde retouretiket (ingesloten bij de zichtzending) gebruikt. En de kosten van een zichtzending komen te vervallen, indien u uit die zichtzending bestelt.

 

BESTELLING

Om een toneelstuk op te mogen voeren, moet over het algemeen aan twee voorwaarden voldaan worden:

(1) de aankoop van een minimum aantal tekstmanuscripten (in de regel gelijk aan het aantal rollen, eventueel aangevuld met één voor de regisseur) en

(2) het voldoen van opvoeringsrechten ('royalties').

 

Het eerste regelt u op onze website, het tweede bij het desbetreffende auteursrechtenbureau (Stichting Bredero, IBVA, wij of anderszins). Maakt u zich geen zorgen, bij elke titel staat onder de algemene informatie vermeld tot wie u zich moet wenden en bij elke aankoop verwijzen wij u evengoed naar het juiste adres.

 

Keuze gemaakt? Door naar STAP 2: HET ZOEKEN NAAR ÉÉN OF MEERDERE TITELS

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »